*Nettavisen* Nyheter.

Malaysia nekter 600 båtflyktninger å gå i land

Malaysiske myndigheter nektet to båter med til sammen 600 flyktninger om bord i å legge til land, opplyser en regjeringskilde. Tusenvis av flyktninger driver nå rundt på båter utenfor Sør-Øst-Asia.

Samtidig meldes det at en båt med flere hundre mennesker, deriblant mange barn, om bord, er funnet drivende utenfor Thailand. Ifølge øyenvitner er tilstanden alvorlig for mange av dem etter at de har vært uten tilstrekkelig med mat og vann i flere dager. Flere skal også ha dødd, ifølge øyenvitnene.

Båtene føyer seg inn i rekken av flyktningbåter som nå driver rundt i farvannene utenfor Malaysia, Thailand og Indonesia.

Myndighetene i disse landene har innledet aksjoner mot menneskesmuglere, noe som også gjør at menneskesmuglerne ikke lenger tør å ta båtene til land.

– Hva forventer dere at vi skal gjøre? Vi har vært greie mot dem som har tatt seg over våre grenser. Vi ha behandlet dem humant, men de kan ikke svømme over kystlinjen vår på denne måten, sier den malaysiske viseinnenriksministeren Wan Junaidi.

Om lag 6.000 flyktninger, de aller fleste fra den forfulgte minoritetsgruppa rohingya, antas å drive rundt på sjøen mens 1.600 skal være reddet de siste dagene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.