RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malaysisk opposisjonsleder dømt for sodomi

Sist oppdatert:
Putrajaya (NTB-Reuters): En malaysisk opposisjonsleder ble fredag kjent skyldig i sodomi og risikerer opptil 20 års fengsel, pisking og forbud mot å drive politikk.

Menneskerettsgrupper har reagert sterkt på rettsprosessen, som de mener er politisk motivert.

Anklagene mot Anwar Ibrahim går ut på at han i 2008 hadde samleie med en mannlig medarbeider, noe som er strengt ulovlig i det muslimske landet. Ibrahim ble frikjent for det samme forholdet for to år siden, men saken ble anket av påtalemyndigheten.

Ibrahim har tidligere tilbrakt seks år i fengsel etter at han i 1999 ble dømt for sodomi og korrupsjon. Dommen falt året etter at han hadde fått sparken som visestatsminister.

Det er ventet at Ibrahims forsvarere vil anke dommen til høyesterett. Slik håper de å hindre at 66-åringen blir fengslet med det samme.

Ibrahim har planer om å stille som kandidat i et lokalvalg senere i måneden, noe som eventuelt kan bane vei for at han blir leder for Selangor, landets rikeste og mest folkerike delstat. Han må personlig levere inn sitt kandidatur 11. mars for å kunne stille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere