RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malaysisk politi: Ukjent flypassasjer var iraner

Sist oppdatert:
Kuala Lumpur (NTB-Reuters-AFP): En av passasjerene som reiste med stjålet pass på Malaysia Airways-flyet som forsvant i helgen, var en 19-åring fra Iran, opplyser politiet i Malaysia.

På en pressekonferanse tirsdag oppga politiet at det ikke er mistanke om at mannen er knyttet til terror. De mener i stedet at han var på vei til Tyskland for å søke om asyl.

Myndighetene har vært i kontakt med 19-åringens mor, som ventet på ham i Frankfurt. Han er identifisert som Pouria Nour Mohammad Mehrdad og reiste på et østerriksk pass, som tidligere er meldt stjålet i Thailand, opplyser etterforskningsleder Khalid Abu Bakar.

Malaysisk politi undersøker fortsatt identiteten til den andre mannen som reiste med stjålet pass. Mye tyder på at også denne mannen var iraner, ifølge Aftonbladet. Ifølge svensk politi kan han være identisk med en mann som var på vei til Sverige for å søke om asyl. Opplysningene er gitt videre til Interpol, som undersøker saken videre.

Det har tidligere kommet fram opplysninger om at begge de to personene som reiste på stjålne pass, det ene fra Østerrike, det andre fra Italia, hadde kjøpt billettene sine via iranere i den thailandske byen Pattaya.

Flyet som forsvant natt til lørdag, er ennå ikke funnet. Det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 227 passasjerer og et mannskap på tolv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere