*Nettavisen* Nyheter.

Måler opp verden i dikt

26 år gamle Thomas Marco Blatt debuterer i høst med diktsamlingen «Slik vil jeg måle opp verden». Og med nedslag i geografi, arkitektur og historie er det nettopp det han gjør.

Det var en spent debutant som leste utdrag fra diktsamlingen sin da Kolon Forlag presenterte sin bokliste for høsten.

- Først og fremst er jeg veldig glad for at jeg får gi ut samlingen. Men det er litt både og å være debutant. At noe skal ut i offentligheten er ikke alltid like morsomt, men samtidig en del av gamet. Jeg prøver å ikke tenke for mye på det, men det er jo alltid knyttet forventninger til debutanter, sier han.

Thomas Marco Blatt skriver lange retoriske dikt som er preget av alvor. I diktene reiser han til Sentral-Europa, Hellas, Japan og Kina, men noe klart budskap har han ikke.

- Budskapet er åpent, og hemmeligheten i dikt er jo det som gjør et dikt godt. Så den ideelle leser er en som er klokere enn meg, og som kan oppdage, på godt og vondt, elementer som jeg selv ikke engang var klar over, sier han.

Lover mer
Thomas Marco Blatt er klar over at han har valgt en snever sjanger å debutere med, men han kan røpe at han drømmer om å gi ut fem til ti bøker fra ulike sjangere i årene som kommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg har en roman jeg så vidt har begynt på – kanskje jeg skal gjøre den ferdig nå, sier han.

Debutanten kommer fra et hjem hvor litteratur alltid har stått sentralt. Han mener det er både fordeler og ulemper ved det å være ung debutant.

- Fordelen er at jeg kan mye om tiden vi lever i i dag, og kan dra nytte av det. Ulempen er at jeg enda har mye å lære, sier han tankefullt.

NYPD Blue fra Majorstua
Den forhenværende førstebetjenten ved Oslo Politikammer, Bjørn Bottolvs, kommer med sin fjerde kriminalroman denne høsten. «Når natta er som svartest» handler som de andre romanene hans om den patruljerende politimannen Jo Kaasa.

- Dette er NYPD Blue fra Majorstua politistasjon, sa forlagssjef Torleiv Grue, før Bottolvs leste et utdrag fra den nye romanen.

Romaner, skuespill og dikt
Ellers kunne Forlagssjef, Grue, presentere Siv Kristin Rotevatn som gir ut novellesamlingen «Strømdykk», Wetle Holtan med skuespillet «Mennesklige ønsker/ Jegerne», Steinar Opstad med diktsamlingen «Det jeg synger om er enkelt», Jørgen Gunnerud med romanen «Djevelen er en løgner» og Øyvind Berg med diktsamlingen «Olavers 2 og andre dikt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.