RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mali håper på hjelp under internasjonal giverkonferanse

Addis Abeba (NTB-AFP): Penger og militær hjelp står på Malis ønskeliste under tirsdagens giverkonferanse i Etiopias hovedstad Addis Abeba.

- Hele verden er samlet her, det er veldig bra for Mali, sa Malis utenriksminister Tieman Coulibaly idet den internasjonale giverkonferansen åpnet tirsdag morgen.

Flere land er under konferansen ventet å uttrykke støtte til den vestafrikanske styrken AISMA, som skal hjelpe regjeringssoldatene i Mali med å overvinne islamistiske opprørere i nord. Det er den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS som forsøker å stable styrken på beina, men arbeidet er blitt forsinket av mangel på penger og utstyr.

På konferansen deltar både afrikanske ledere og tjenestemenn, samt representanter fra FN, EU, Japan og USA.

- Vi er alle samlet her for å vise solidaritet med republikken Mali og dens folk, sa lederen for Den afrikanske union (AU), Nkosazana Dlamini-Zuma, i sin åpningstale.

- Vi vet alle hvor alvorlig denne krisen er. Det er en situasjon som krever en rask og effektiv respons for den truer Mali, regionen, kontinentet og selv områder enda lenger bort, sa Dlamini-Zuma. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere