RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måling: Ap-velgere foretrekker Rødt foran KrF


Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre ønsker verken å jobbe med Rødt eller Miljøpartiet De Grønne, men en fersk måling viser at velgerne hans er uenige. 28 prosent vil samarbeide med Rødts Bjørnar Moxnes, mens 18 prosent vil samarbeide med MDGs Rasmus Hansson.
Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre ønsker verken å jobbe med Rødt eller Miljøpartiet De Grønne, men en fersk måling viser at velgerne hans er uenige. 28 prosent vil samarbeide med Rødts Bjørnar Moxnes, mens 18 prosent vil samarbeide med MDGs Rasmus Hansson. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I en fersk måling som Høyre har betalt for, svarer 28 prosent av Aps velgere at de helst vil se et samarbeid med Rødt. Kun 25 prosent vil samarbeide med KrF.

Når personer som oppgir å stemme Arbeiderpartiet, får spørsmål om hvilke partier de helst ser at Ap samarbeider med, er Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet de klart vanligste svarene. Det bekrefter meningsmålingen, skriver Klassekampen. 59,6 prosent vil samarbeide med SV og 51,2 med Sp.

Mer overraskende er det at Rødt kommer på tredjeplass, selv om Aps partileder Jonas Gahr Støre under sin valgkamp i fjor utelukket et samarbeid med partiet. I stedet åpnet han døren for Kristelig Folkeparti og Venstre, som kommer dårligere ut på målingen, ønsket som samarbeidspartner av henholdsvis 25,3 og 14,8 prosent av Aps velgere, mens Rødt er ønsket av 28 prosent.

Les også: Abid Raja: - Skammer meg ikke over godtgjørelsene vi politikere får

Høyres Henrik Asheim mener tallene beviser at Støres veivalg har lav oppslutning blant Aps velgere.

– Det er også et tankekors for KrF at Aps velgere heller vil gå så langt til venstre enn å samarbeide med dem, sier han.

Les også: Rødt om lønnshopp: - Jeg synes det er pinlig høyt

I målingen oppgir 18 prosent at de vil samarbeide med Miljøpartiet De Grønne, mens 13,9 prosent åpner for et Høyre-samarbeid. Kun 1,9 prosent vil se et samarbeid med Fremskrittspartiet.

Målingen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra Høyre. Totalt 600 personer har svart på undersøkelsen i ulike perioder siden februar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere