RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måling: Egypt verste arabiske landet for kvinner

London (NTB-Reuters): Seksuell trakassering, utbredt kjønnslemlesting og økt vold etter den arabiske våren gjør Egypt til det verste arabiske landet for kvinner.

Den ferske målingen av kvinnenes rettigheter i 22 arabiske land viser at det er best å være kvinne på øygruppen Komorene og at det er verst i Egypt. Diskriminerende lover og økt trafficking bidrar til Egypts bunnplassering. Nest verst er Irak, tett fulgt av Saudi-Arabia og Syria.

Målingen er basert på svarene eksperter har gitt på spørsmål om vold mot kvinner, reproduktive rettigheter, behandling av kvinnen innen familien, om hun blir integrert i samfunnet og kvinners rolle i politikk og økonomi.

Egypt gjør det dårlig i nesten alle kategoriene, til tross for at flere trodde den arabiske våren ville forbedre kvinners situasjon. En FN-rapport anslo i april at 99,3 prosent av kvinnene i Egypt er utsatt for seksuell trakassering.

Komorene kommer best ut i målingen blant annet fordi prevensjon stort sett er akseptert og også støttes av myndighetene, kvinner har 20 prosent av ministerpostene og kvinnen beholder vanligvis huset etter en skilsmisse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere