RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister Erna Solberg (Høyre) flankert av partileder Jonas Gahr Støre (Det norske Arbeiderpartiet) i en partilederdebatt under Arendalsuka 2015.
Statsminister Erna Solberg (Høyre) flankert av partileder Jonas Gahr Støre (Det norske Arbeiderpartiet) i en partilederdebatt under Arendalsuka 2015. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Måling: Erna Solberg (H) mer tydelig enn Jonas Gahr Støre (Ap)

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er både mer tydelig og virker mer troverdig i debatter enn Ap-leder Jonas Gahr Støre, viser en meningsmåling.

I målingen som InFact gjennomførte for VG onsdag kveld, scorer Erna Solberg 3,57 poeng på skalaen fra 1 til 5 på spørsmål om hvor troverdige de to partilederne er i debatter. Støre får 3,36.

Når det gjelder tydelighet scorer Solberg 3,29, mens Støre får 3,03.

Selv om forskjellene kan virke små, mener InFact-sjef Knut Weberg at folks oppfatning av de to partilederne er oppsiktsvekkende.

– Det er ikke lenge siden Jonas Gahr Støre ble sett på som Norges desidert mest populære politiker. Han hadde størst tillit, han ble sett på som den beste statsministerkandidaten. Nå kan det se ut som om denne trenden er i ferd med å snu, sier Weberg til avisen.

Ifølge Weberg er differansen i tydelighet større enn den virker. I prosent mener 31 prosent av de spurte at Støre framstår som svært utydelig eller utydelig med sitt budskap. 25 prosent mener det samme om Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere