RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målingene antyder spennende stortingsvalg

Bergen (NTB): De rødgrønne regjeringspartiene går på en smell på en ny meningsmåling. Til sammen får de tre partiene en oppslutning på 42,5 prosent, en tilbakegang på 3,3 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet får 30,3 prosent, ned 0,3 prosentpoeng, Sosialistisk Venstreparti går ned 2 prosentpoeng til 7,4 prosent, mens Senterpartiet får 4,8 prosent, ned 1,1 prosentpoeng i Sentios desembermåling, offentliggjort i Bergens Tidende julaften.

Mens kurven for Frp har pekt jevnt og trutt nedover på meningsmålingene i høst, fikk formann Siv Jensen og hennes partifeller et lite lyspunkt rett før julen ringte inn. Partiet går fram 1,8 prosentpoeng til 26,7 prosent. Høyre går fram like mye og får 16 prosent.

Dermed bryter denne målingen med det som har vært hovedtendensen gjennom hele høsten, nemlig styrket posisjon for Ap og SV på bekostning av Frp.

Gjennomsnittet for ni desembermålinger som ble gjengitt i Dagens Næringsliv lille julaften, viser fortsatt klart mandatflertall for den borgerlige opposisjonen. Det samme gjør Bergens Tidendes partibarometer med 93 mot 76 mandater. Men det skal ikke rare forskyvningen til før det hele vipper i regjeringskoalisjonens favør, trolig er tre-fire prosentpoeng nok.

- De rød-grønne partiene har et stykke igjen før de når 85 mandater. Forskjellen er imidlertid ikke større enn at vi kan fastslå at kampen om regjeringsmakten etter valget til høsten blir veldig spennende, sier forsker Terje Knutsen ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere