Malte stupetårnet med maling som ikke tåler vann

Foto: Brynjar Eidstuen (Oppland Arbeiderblad)

Det hvite og flotte stupetårnet på Totenbadet på Raufoss mistet raskt noe av glansen. Årsak: Bruk av maling ment for tørre rom.

28.06.13 09:53

Det flotte badeanlegget på Raufoss sto klart i 2011.

Allerede ved åpningen av badet oppdaget raskt Vestre Toten kommune, som eier anlegget, at ikke alt var som det burde være ved åpningen av et flunkende nytt badeanlegg.

- Både maling og sparkel på stupetårnet flasset av ved trappetrinnene, der overflaten er mest utsatt for vann, sa bygg- og eiendomssjef Rune Andersen i Vestre Toten kommune til Oppland Arbeiderblad.

Foto: Brynjar Eidstuen (Oppland Arbeiderblad)

- Rekkverket på stupetårnet er ikke laget etter forskriftene. Det ble konstatert allerede ved åpningen av svømmehallen i 2011. Problemene med overflaten på selve stupetårnet er blitt avdekket etter noe bruk, sier Andersen.

Problemet var som følger: Entreprenøren hadde brukt en malingstype ment for tørre rom.

I lang tid har kommunen og entreprenøren diskutert hvem som skal ta ekstraregningen for utbedring av stupetårnet.

170 000 i erstatning
Men etter noe tid er det nå kommet til enighet mellom kommunen, entreprenør og rådgivere, noe som innebærer at kommunen mottar 170.000 kroner i erstatning.

Eksperter fra Sintef har undersøkt overflaten på stupetårnet, og har konkludert med at malingen som er brukt på stupetårnet er beregnet for tørre rom.

Sintef anbefaler blant annet at stupetårnets vegger rengjøres til bar betong, og deretter gis korrekt overflatebehandling. Dette blir nå gjort samtidig med allerede planlagt vedlikehold, kunne rådmann Bjørn Fauchald informere formannskapet om i onsdagens møte, skriver Oppland Arbeiderblad.

Veste Toten kommune skal selv utbedre feilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.