Gå til sidens hovedinnhold

Maltraktert av toget

Denne elgen er en av tolv artsfrender som har endt livet i møte med toget på Gjøvikbanen i vinter.

OSLO: I midten av mars hadde Friluftsetaten registrert hele 28 elg som har måtte bøte med livet i Oslo på en eller annen måte så langt i vinter. Verst har det vært i Sørkedalen og Maridalen. Tolv elg har mistet livet etter ublide møter med NSB på Gjøvikbanen.

Denne elgkalven er så langt den siste i rekken. Tidligere denne uken ble den brakt til Sandermosen stasjon, der en av våre lesere tok disse bildene av kadaveret.

Intet vakkert syn. Den lå nå der og var ille maltraktert, det er klart det er synd, dette kunne jo blitt en stor og flott elg, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Snøen har skylden

Den siste uken har det kommet inn mange rapporter om elger i tettbygde strøk. Flere forteller om elg i hager på Korsvoll og på bilveiene i Maridalen. En leser forteller om et møte med tre elger på turveien på vestsiden av Sognsvann.

Snøforholdene har vært vanskelige og ført til at hjortevilt har trukket mot bebyggelse. Da er det ikke til å unngå at noen dyr blir påkjørt, sier Anders Gimse i Friluftsetaten.

Høyere antall

Han opplyser at antall drepte elg er vesentlig høyere i år enn det som har vært tilfellet de siste par årene.

Dette er et høyt tall. Sist vi hadde et tilsvarende antall var i 2006, sier Gimse.

Han oppfordrer folk til å opptre varsomt overfor elgen.

Møter man på en elg, bør man unngå å nærme seg den. Hundeeiere bør spesielt passe på, og holde hunden i bånd, slik at man unngår å stresse elgen, sier Gimse.

I Maridalen og Sørkedalen har Samferdselsetaten satt opp ekstra elgfare-skilt, og Friluftsetaten har lagt ut siloballer på fôringssteder i marka for å hindre at dyrene trekker mot bebyggelse og veier.

Ikke alle de omkomne elgene har blitt påkjørt. I februar ble to elgokser som hadde forvillet seg ned på Vækerøveien skutt av Viltnemda.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua