RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØMT: Mannen og kvinne ble begge dømt til åtte måneders fengsel for kidnapping av deres barn, samt flere bedragerier og tyverier.
DØMT: Mannen og kvinne ble begge dømt til åtte måneders fengsel for kidnapping av deres barn, samt flere bedragerier og tyverier. Foto: Bilge Öner (aktivioslo.no)

Mamma dømt for barnebortføring

Sist oppdatert:
Den multikriminelle 23-åringen var på rømmen i flere dager med sin datter.

Den tre år gamle jenta ble bortført fra et barnehjem i Oslo 27. feburar i fjor.

Les også: Treåring bortført i Oslo

Jenta var under barnevernets beskyttelse, og hadde besøk av sine foreldre, da hun ble kidnappet. Den 23 år gamle mammaen og den 23 år gamle barnefaren tok datteren ut av landet, men ble pågrepet ti dager senere i Sverige.

Skylte på hverandre
Planen var at paret skulle flykte til Belgia med barnet, og ikke komme tilbake.

De to er nå dømt i Oslo tingrett til åtte måneders fengsel for barnebortføring, trusler og en rekke tyverier og bedragerier. Kvinnen fikk fire måneder gjort betinget, mens mannen fikk to måneder gjort betinget.

Moren hevdet i Oslo tingrett at hun bortførte barnet av frykt for at barnefaren ellers ville være voldelig mot henne. Barnefaren på sin side har hevdet overfor politiet at moren sa hun ville ta livet av seg selv hvis hun ikke fikk barnet tilbake, og at hun ville få sin familie til å ta livet av barnefaren.

Flere lovbrudd
Oslo tingrett mener moren var mest følelsesmessig engasjert i å få barnet tilbake, og at de begge er like skyldige i bortføringen.

De to foreldrene er også dømt for en rekke andre straffbare forhold. Faren er dømt for å ha truet med skjære halsen over på en barnevernskonsulent.

Sammen med en tredje person er de også dømt for å ha brukt falsk identiteter og stjålne bankkort, og på den måten tilrøvet seg mobiltelefoner, TV-er og kontanter. Moren er også dømt for en rekke butikktyverier i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere