*Nettavisen* Nyheter.

Mamma fant datter (8) død

Foto: (BA/EIRIK HAGESÆTER)

Funnet i hjemmet sitt på Sotra.

14.11.11 22:22

En åtte år gammel jente er funnet død i hjemmet sitt i Sund kommune på Sotra utenfor Bergen. Politiet ble varslet klokken 1550.

- Hun har vært alene hjemme, og familien fant henne da de kom hjem, opplyser lensmann for Askøy, Øygarden og Sotra, Odd Dale, til BA.no.

Jenten bodde sammen med sin mor, og politiet har ingen opplysninger om hvor jentens far befinner seg. Ifølge politiet er familien fra Øst-Europa og skal ha bodd i Sund i litt over ett år.

- Holder alle muligheter åpne

På en pressekonferanse klokken 2030 opplyser politiet at det fremdeles ikke er mulig å trekke noen konklusjoner om dødsårsaken.

- Slik jenten ble funnet er det ikke mulig å si noe om hvordan hun døde, sier lensmann Odd Dale.

- Vi holder alle muligheter åpne.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger, og de ønsker ikke å gå ut med opplysninger om hvordan det ser ut i leiligheten der jenten ble funnet.

Avhengig av tolk

Det har vært rundt 20 politifolk i arbeid på stedet, men antallet er kraftig redusert utover kvelden, ifølge politioverbetjent Helge Stave.

- Vi sjekker det som er mulig å sjekke, og vi sender heller for mange enn for få folk, sa lensmann Odd Dale til BA.no i 18-tiden.

Det var fire politibiler samt rettsmedisinere og mannskaper fra krimteknisk på stedet i 18-tiden. En hundepatrulje har også vært i området.

Klokken 1900 var flere teknikere utstyrt med hodelykter i arbeid, og politiet har sperret av et stort område rund huset der jenten skal ha blitt funnet.

I 18-tiden ble en kvinne kjørt vekk i en sivil politibil. Klokken 1920 opplyste lensmann Odd Dale til BA.no at politiet har tatt med jentens mor for at hun skal avgi forklaring. .

- Vi er avhengig av tolk for å gjennomføre dette, forklarte han.

Kriseteam

Åtteåringen gikk på skole i Norge, men politiet vil ikke opplyse om hvilken skole hun var elev ved.

Ordfører i Sund, Ove Trellevik, avbrøt mandag ettermiddag et møte med de andre ordførerne i Hordaland for å reise hjem til Sund.

Han var til stede på pressekonferansen, for å få oversikt over situasjonen, og opplyser at skolen nå forbereder seg og planlegger hvordan de skal ta imot jentens medelever tirsdag morgen.

Tidligere mandag sa ordføreren til BA.no at familien får hjelp av kommunens kriseteam, dersom de har behov for det.

- Uansett hva som har skjedd, så er det en tragedie, sa han.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.