Mamma French: – Medfange overhørte planer om å legge skylden på Joshua

BEKYMRET. Kari Hilde French var på besøk i Kongo for noen uker siden. Nå står sønnen i fare for å bli mistenkt for Tjostolv Molands død.

BEKYMRET. Kari Hilde French var på besøk i Kongo for noen uker siden. Nå står sønnen i fare for å bli mistenkt for Tjostolv Molands død. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

På telefon til sin mor fortalte Joshua French i dag at en medfange overhørte planer om å legge skylden for Tjostolv Molands død på han.

20.08.13 18:18

KONGO/LAMBERTSETER (dittoslo.no): I ettermiddag mottok mamma Kari Hilde Hodne French en telefon fra sin sønn, Joshua, som sitter fengslet i Kongo.

– Han sa at han er veldig glad for at Kripos nå kommer ned. En medfange fortalte ham at han hadde overhørt en samtale mellom etterforskerne i saken. De hadde snakket om hvordan de skulle legge skylden på Tjostolvs død på Joshua, sier Kari Hilde.

Siden de tragiske nyhetene om Tjostolvs død har hun sittet timesvis i møter med myndigheter og på telefon med kontakter i Kongo og Storbritania.

Frenchs advokat Hans Marius Graasvold gikk i dag ut med at kongolesiske styresmakter ser på French som en mulig mistenkt i saken.

Kari Hilde frykter at det blir vanskelig å få ut Joshua, om han blir tiltalt for drap på kameraten Tjostolv.

– Nå haster det å få Joshua hjem, jeg er svært bekymret for ham, sier Kari Hilde og legger til at hun nå mener det er på tide at både Jens Stoltenberg og Espen Barth Eide selv tar turen til Kongo.

DittOslo.no har som eneste avis fått et eksklusivt intervju med Kari Hilde Hodne French. Les hele intervjuet på dittoslo.noi morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.