Gå til sidens hovedinnhold

- Mamma, vi blir ikke trodd

Etter at gutten ble misbrukt på campingplassen i Farsund, ble mor og barn avvist av politiet.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): Det fortalte mammaen til gutten som ble grovt misbrukt på campingplassen i Farsund i 2002.

Tidligere tirsdag fortalte gutten hvordan han hadde bygd sandslott på stranden da Lommemannen hadde kommet.

Les: Voldtatt 30 meter fra campingvogna

Etter at overgrepet var gjennomført løp gutten opp i campingvogna.

- Spyttet i oppvaskkummen
- Han kom løpende inn og begynte å spytte i oppvaskkummen. Jeg sa «hvorfor gjør du det» og han svarte ikke. Så fortsatte han inn på do og spyttet i vasken, og pusset tennene. Så la han seg i sengen med klærne på. Han lå under teppet og der ristet hele han. «Bare la meg være i fred», sa han. Så sovnet han.

Nesten en måned skulle gå før den sønnen fortalte hva som hadde skjedd denne dagen. På grunn av en annen familiekrise tok det tid før familien kom tilbake til campingplassen.

Da de kom tilbake, ville ikke sønnen lenger gå å bade eller gjøre andre ting. Han bare satt ved campingvogna.

- Mamma det kom en mann på stranda og sa han hadde hundre kroner i lommen så ville han at jeg skulle ta opp pengen så var det ikke noe lomme der, fortalte den lille gutten.

Den sjokkerte moren tok sønnen med til politiet. Der, liggende på gulvet, viste sønnen for første gang hva han hadde blitt utsatt for. Han fortalte også at mannen hadde «snakket som Gullars», altså bergensdialekt.

- Vi blir ikke trodd mamma
- Vi var der nede (hos politiet i Farsund) to, tre ganger og satt der i flere timer. Han grein og følte ikke at han ble trodd. «Vi blir ikke trodd mamma» sa han. «Det er klart vi blir trodd» sa jeg. Det er jo her man blir trodd. Men etter sommeren fikk vi et brev om at saken var henlagt, fortalte moren.

I hjemkommunen fikk hun råd av psykiatriske sykepleiere om aldri å fortelle noen om saken. Deretter gikk årene uten at familien snakket så mye om det som skjedde på campingplassen i Farsund.

Så, i 2006, leste moren om et Lommemannen-tilfelle i avisen. Hun ringte igjen politiet og fortalte at sønnen hadde blitt utsatt for en Lommemann i 2002.

I 2007 ringte Kripos. Da hadde de og Follo politidistrikt begynt å rulle opp Lommemannen-saken, og hendelsen i Farsund var blant de som hadde blitt gjenåpnet.

Kvinnen fortalte også at sønnen har slitt med denne hendelsen, og at hun i 2007 forsøkte å få hjelp av barne- og ungdomspsykiatrien. To ganger fikk hun avslag «fordi sønnen ikke var suicidal». Først etter at Kripos kom inn i saken, fikk sønnen psykologhjelp.

Kommentarer til denne saken