RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mammaer taper én million

Kvinner betaler en høy pris for å bli mødre. Tapt lønn og redusert pensjon kan utgjøre over én million kroner, viser en dansk undersøkelse.

En undersøkelse fra den danske Ingeniørforeningen viser at kvinnene ikke klarer å ta igjen det tapte, melder Danmarks Radio.

Taper 1,2 mill. kr
Hvis en kvinne tar fødselspermisjon for to barn et halvt år av gangen, så vil hennes livslønn reduseres med 1,2 millioner kroner i forhold til mannlige kolleger. Koster hun på seg to ganger ett års fødselspermisjon, kan hun plusse to ganger 200.000 kroner.

- Hvis man ser på pensjonen, så blir det helt galt. Der kan vi se at kvinner kommer ut ni prosent dårligere enn mannlige kolleger, sier Leif Dyrmose i Ansattes Ingeniørers Råd til Danmarks Radio.

Prioriteter annerledes
Dansk Arbejdsgiverforening sier de kjenner til problemet, men juridisk konsulent Lise Bardenfleth tror forskjellen kan forklares med hvordan kvinner prioriterer etter fødselen:

- De går på deltid, de er mindre fleksible, og de er ikke blant dem som melder seg først til å jobbe overtid, sier hun. Samtidig understreker hun at bedriftene bør forsøke å rette opp kjønnsforskjellene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere