*Nettavisen* Nyheter.

Mammakveld på Skal vi danse

Foto: Photographer: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg synes Jan Thomas er flinkest, sier mamma Anny Synnøve Østervold.

18.10.09 21:34

(SIDE2): «Skal vi danse»-mødrene satt rundt samme bord lørdag kveld, og synes selvsagt sin sønn eller datter bør vinne dansepokalen.

- Jeg synes Jan Thomas er flinkest av alle sammen. Jeg er veldig imponert, sier Anny Synnøve Østervold.

Moren til Jan Thomas Mørch Husby var bare en av flere kjendismammaer som satt samlet blant publikum under lørdagens «Skal vi danse».

- Jeg hadde aldri sett ham danse før dette. Eller, han danset litt folkedans på barneskolen. Utenom det så visste jeg ikke at han kunne danse, sier Anny Synnøve og innrømmer at hennes sønn var langt fra noen danseløve som liten.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

God støtte
Jan Thomas og dansepartner Gyda Bloch Thorsen danset sin jive til Keep A Knockin’. Dommerne ga de to 28 poeng og gode tilbakemeldinger. «Gjennomtrent, bra show og god fremførelse» var blant annet ordene fra danseekspertene.

Og at mamma satt i salen betydde mye for den populære stylisten.

- Det er veldig hyggelig. Mamma bor i Skien, så at hun har tatt turen helt hit er veldig koselig. For meg som ikke har vært samlet med familien på flere år så er det helt skjønt å dele dette med dem, sier Jan Thomas.

Hans heiagjeng besto også av ektemannen Christopher Mørch Husby, broren Bjørn Østervold, Christophers mamma Sandra Josephine Mørch Husby og venninnen Pia Haraldsen.

Barne-TV moren
Margrethe Røeds mor, Inger-Marie, synes datteren hennes fortjener å vinne, men synes det er vanskelig å si hvorfor.

- Jeg synes de er flinke alle sammen. Jeg kan jo ikke bedømme danseferdighetene slik som dommerne, sier hun og fortsetter:

- Så lenge babyen har det bra og hun synes det er gøy, så kommer jeg til å fortsette å stemme på henne.

Inger-Marie synes helt klart at datteren og dansepartneren Asmund Grinaker gjorde det bedre i går, lørdag enn sist helg. I tillegg sier hun at Margrethe får masse positiv støtte fra TV-seerne.

Men heller ikke Margrethe har en aktiv dansefortid.

- Hun har alltid vært kreativ, sprudlende og likte å kle seg ut som barn. Men hun danset ikke noe spesielt mye, sier Inger-Marie.

Skuffet mamma
«Skal vi danse»- moren som muligens var mest skuffet i går, var Sveins mamma, Lilli Østvik. Hennes sønn røk ut av konkurransen etter danseduell mot Hallvard Flatland og Alexandra Kakurina.

- Det er selvfølgelig litt trist. Men jeg tror Svein har hatt det veldig moro. Han har lært mye og kost seg. Det er synd han gikk ut, men noen må ut, sier Lilli.

Hun forteller at den tidligere Charter-kjendisen ikke danset noe særlig som liten.

- Nei, det gjorde han ikke. Men alle unger svinger seg jo litt.

2482

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.