(Drammens Tidende): Onsdag kveld er det satt krisestab i Kongsberg kommune og Drammen sykehus er satt i beredskap etter at en person skal ha skutt det som trolig er tilfeldige personer med pil og bue.

Morten Endrerud bor på Bolkesjø og har lenge vært vitne til utrykningskjøretøy og politihelikopter over seg. Når Drammens Tidende snakker med ham i 21.30-tida, har fem utrykningskjøretøy passert boligen til Endrerud og familien, mens politihelikopteret har vært fra og til området i rundt 30 minutter.

– Noen av utrykningskjøretøyene er sivile, for de har ikke blålys på taket. Om dette har en sammenheng til det på Kongsberg er uvisst, men det er ikke ofte det er slike utrykninger her, sier Endrerud.

Les også: Politiet vurderer om dette er terror

Bolkesjø ligger i Vestfold og Telemark fylke, ikke langt fra grensa til Viken. Etter det Drammens Tidende kjenner til, har politiet vært rundt Bolkesjø og banket på dører og pratet med folk, onsdag kveld.

Direkte 22.45: Solberg og Mæland møter pressen etter hendelsen på Kongsberg

– Flyr ikke rundt her for moro skyld

Fra Endrerud til der beredskapsbilene til politiet står ved Kongsberg er det rundt 22 kilometer. Endrerud forteller at politihelikopteret har vært rundt i området der de bor flere ganger i løpet av kvelden.

– Det tok nettopp en runde og kommer tilbake nå. De flyr ikke oppe i svarte skogen. Det er to hus her og rundt tre kilometer opp til Bolkesjø. Det bor vel en 100–140 stykker i et stort område rundt her totalt.

Endrerud forteller at distansen fra ham til Kongsberg er liten, og at Bolkesjø er opp mot Rjukan og Tinn.

– Det er ingen naturlig vei for utrykningskjøretøy for å komme til Kongsberg. Det er ikke normalt å kjøre denne veien til Kongsberg, politiet kjører vekk derfra, sier Endrerud som tror helikopteret og politibilen må være tilknyttet situasjonen i Kongsberg.

– Det ville vært veldig rart hvis det var noe annet. De flyr ikke rundt her bare for moro skyld, det vil jeg ikke tro. I hvert fall ikke på en kveld der de har mer enn nok å gjøre.

– Helt uvirkelig

Endrerud kommer fra Kongsberg, og har både venner og familie der. Han synes situasjonen er ubehagelig.

– Man blir helt kvalm. Det er helt uvirkelig. Ut fra den norsken jeg forstår, at politiet sier det er omkomne og skadde, da er det flere enn én.

– Jeg har blitt oppringt av venner som har lurt på om jeg var i byen i dag.

Utover kvelden har Endrerud og samboeren fulgt de samme nyhetsklippene på NRK om og om igjen.

– Jeg tenker på dem som er rammet, på venner og bekjentes liv. Vi er bekymret for dem, det er klart at man er.