*Nettavisen* Nyheter.

Manchester United-glipp kan ha avslørt Solskjær-ansettelse

UNITED-AKTUELL: Mark Ogden hevder Ole Gunnar Solskjær er aktuell som manager for Manchester United ut året. Foto: (NTB scanpix)

En video publisert på Manchester Uniteds hjemmeside røper at Ole Gunnar Solskjær er ansatt som midlertidig manager.

27.06.19 23:39

Tirsdag kveld var det fortsatt ikke kommet noen bekreftelse fra noen av klubbene, men en videobeskrivelse på klubbens offisielle hjemmeside hevdet at Solskjær er klar som manager på midlertidig basis. Videoen kan imidlertid ha blitt gjort klar før avtalen er i boks.

En time etter at glippen ble oppdaget, hadde klubben fjernet videoen fra sine hjemmesider.

OPPDATERT: Onsdag formiddag ble Solskjær bekreftet som midlertidig manager.

Tirsdag ettermiddag skrev den engelske avisen Daily Mirror at Solskjær er i samtaler med Manchester United om en managerrolle i klubben, og senere tirsdag hevdet ESPN at han kan komme til å ta over som midlertidig manager om Molde lar ham gå.

Kilder til kanalen sa at United på sikt ønsker å ansette Spurs-manager Mauricio Pochettino, men at de ønsker en midlertidig løsning på plass innen 48 timer.

Les også: Pochettino utelukker ikke United-jobben

Glipp?

Etter noen hektiske timer med mange rykter på ettermiddagen og tidlig kveld, roet det seg utover kvelden, men rundt klokken 23 smalt nyheten, sannsynligvis som følge av en kjempeglipp i medieavdelingen til United.

Rundt klokken 21.00 var det publisert en video med tittelen «The most famous night of Ole's career», og i beskrivelsen står det at 45-åringen er klubbens nye midlertidige manager.

Det er grunn til å tro at videoen ikke skulle publiseres før bekreftelsen var i havn, men den var lenge søkbar om man søkte på «Solskjaer» i søkefeltet.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLIPP?: Denne videobeskrivelsen på Manchester Uniteds hjemmeside sier at Ole Gunnar Solskjær er ansatt som midlertidig manager. Foto: Skjermdump/manutd.com

Mark Ogden i ESPN uttalte tidligere tirsdag at han tror Solskjær står på sidelinjen når Manchester United reiser til Wales for å møte Cardiff på lørdag. Solskjær trente nettopp Cardiff i 2014 uten særlig suksess.

- Jeg forventer at han leder laget mot Cardiff, noe som er ironisk når man tenker hvordan det endte da han var i Cardiff, sa han til TV 2.

Samtidig meldte Manchester Evening News at United-spillerne forventer å bli informert tirsdag kveld om at Solskjær har tatt over som midlertidig manager ut sesongen, mens The Independent skriver at Sir Alex Ferguson skal ha blitt hyppig brukt som rådgiver i søken etter midlertidig manager etter José Mourinho. Skotten er som kjent stor fan av Solskjær.

LIVE: Vi fulgte situasjonen minutt for minutt her:


Høy stjerne

Solskjær har svært høy stjerne blant Uniteds ledelse og supportere etter sin tid i klubben. Han kom til Manchester United sommeren 1996, ble en umiddelbar suksess og scoret 128 mål i løpet av ti sesonger i klubben. Han viste stor lojalitet mot United i perioder hvor han slet med begrenset spilletid, og mange andre klubber var ute etter ham.

Tirsdag ble det kjent at José Mourinho er ferdig som manager for de røde djevlene etter en svak første halvdel av 2018-2019-sesongen.

Manchester United opplyser i en pressemelding at klubben vil ansette en midlertidig manager ut sesongen, samtidig som jakten på en permanent manager er i gang.

ESPN-journalist Mark Ogden, som følger Manchester United tett, var tidlig ute med å melde at Solskjær var aktuell som midlertidig erstatter for Mourinho.

Les også: Norge-profilens brev går viralt. Det er bare ett problem

- Ole Gunnar Solskjær ble nevnt bak kulissene som en mulig korttidserstatter for Mourinho tidligere denne sesongen. Han er fortsatt i Molde, men likevel en potensiell mulighet som midlertidig manager fram til sommeren, skriver Ogden på Twitter tirsdag.

Også The Telegraph hevdet tidlig at Solskjær var Manchester Uniteds ledende kandidat som midlertidig United-manager.

Ogden hevder Michael Carrick, som leder United-treningene denne uken, ikke er aktuell for den midlertidige managerstillingen.

Moldes mediesjef Per Lianes henviste tidligere tirsdag Nettavisen til administrerende direktør Øystein Neerland, men han har ikke besvart våre henvendelser.

- Ville vært overraskende

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker uttalte tidligere tirsdag, før ryktene virkelig tiltok i styrke, at han blir overrasket dersom Solskjær blir ansatt som Manchester United-manager.

- Det vil overraske meg i hvert fall, men det er litt vinn-vinn å komme inn også. Det kan på en måte ikke bli verre. Det er en sesong der en populær figur som kjenner klubben, kan gjøre en akseptabel jobb. I det bildet er det mulig å se for seg, sier Alsaker til Nettavisen.

- Det er mange som spekulerer i om "class of 92" på en eller annen måte skal inn og etablere seg i det trenerapparatet der. Du har Nicky Butt på akademiet, du har Giggs, som har en landslagsjobb nå, som har vært i jobben før. Gary Neville er en sterk figur i dette, så det er mulig å se for seg en konstellasjon med noen av disse gamle. Det er åpent. De må velge og velge rett, sier Alsaker.

Signerte nylig ny kontrakt

Solskjær, som spilte for Manchester United mellom 1997 og 2006, signerte tidligere denne måneden en ny treårskontrakt med Molde.

United-yndlingen startet trenerkarrieren som sjef for Manchester Uniteds reservelag i 2008. Der ble han helt til han tok over Molde i 2011.

I 2014 fikk han muligheten til å prøve seg som manager i Premier League og Cardiff. Det endte med nedrykk og sparken noen uker ut i påfølgende sesong i Championship.

I 2015 returnerte Ole Gunnar Solskjær som manager i Molde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.