RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag skulle Unni hjem, nå er hun skitlei å være værfast

HIT, MEN IKKE LENGER: Mandag skulle Unni Lindstrøm reise hjem med Widerøe. Fredag morgen våkner hun på nytt opp i hotellsengen i Hammerfest.
HIT, MEN IKKE LENGER: Mandag skulle Unni Lindstrøm reise hjem med Widerøe. Fredag morgen våkner hun på nytt opp i hotellsengen i Hammerfest. Foto: Stian Eliassen/Privat
Etter snart fire døgn har hun ennå ikke kommet hjem.

Helgeturen ble ikke helt som ventet for Unni Lindstrøm fra Kjøllefjord. Da hun satte seg på flyet på Mehamn lufthavn fredag gikk turen som forventet, men da hun møtte på Tromsø lufthavn mandag startet forviklingene.

– Jeg dro til Tromsø forrige fredag, og skulle være der over helga. Planen var å dra hjem igjen på mandag, men så ble det så dårlig vær at alle flyene ble innstilt. Jeg måtte dermed ta inn på hotell, i påvente av å forsøke med et annet fly tirsdag, forteller Lindstrøm til Finnmark Dagblad.

Fire netter på hotell

Da hun møtte på Tromsø lufthavn tirsdag morgen viste det seg at det også da var mye vind. Ingen fly gikk, og det ble dermed ytterligere ventetid for Lindstrøm.

– Men tirsdag kveld fikk jeg fly, og da var det egentlig ganske bra vær. Men når jeg kom til Hammerfest ble det klart at flygerne hadde for mange timer, og måtte hvile seg. Flyet stoppet dermed i Hammerfest, og gikk ikke videre mot Mehamn som var mitt bestemmelsessted.

Og det skulle gå mange dager før Unni Lindstrøm kommer seg videre til Mehamn. Faktisk så mange dager at hun i morgen fredag nok en gang vil våkne opp i hotellsengen i Hammerfest.

– Ja her er jeg fortsatt. Det har ikke gått noen fly østover, og ikke har Hurtigruta gått heller. Så jeg har nå min tredje hotellnatt i Hammerfest, i tillegg til den ene hotellnatta i Tromsø. Alt på Widerøe sin regning. Jeg lurer på om dette må være rekord? spør hun.

Etterlyser informasjon

Lindstrøm synes det hele er svært kjedelig, spesielt siden hun har en åtte år gammel sønn som er hjemme hos bestemor mens mor er fast i Hammerfest.

– Men hva kan man gjøre med været? Det er søren ingenting å gjøre, slår hun fast, og legger til at en ukes ferie med Widerøe gir tapt arbeidsfortjeneste.

Selv om Widerøe har sørget for hotellopphold for henne, etterlyser hun bedre informasjon.

– Man får jo ikke høre noe. Det er lite informasjon, og det virker ikke som de vet noe. Heldigvis har jeg kontakter på flyplassen i Mehamn, og jeg har ringt dem for å få informasjon. De er veldig flinke til å fortelle.

– Æ e skitlei!

Fredag formiddag har hun på nytt flybillett til Mehamn. Denne gangen håper hun at hun kommer seg helt hjem til Kjøllefjord.

– Æ e skitlei! Ja det kan du skrive i avisa. Jeg har fått fly i morgen klokken 12, så da håper jeg været er slik at jeg kommer hjem.

Om Unni Lindstrøm kommer seg hjem fredag, kan hun på nytt glede seg til å besøke Hammerfest i neste uke.

– Det verste er at jeg faktisk skal på kurs i Hammerfest til uka. Men den må jeg innrømme sitter langt inne.

– Helt ekstraordinært

Silje Brandvoll, informasjonssjef i Widerøe, er usikker på om Unni Lindstrøms reise hjem går inn i rekordbøkene. Men hun har stor forståelse for at Lindstrøm er frustrert på hotellrommet i Hammerfest.

– Om det er rekord vet jeg ikke, men dette er helt ekstraordinært - heldigvis! Det er en fortvilt situasjon, det har jeg stor forståelse for.

– Men når alternativene også er stengt, ved at det ikke går med bakketransport eller båt, så står vi der. Vi prøver så godt vi kan. Men når det ikke går gjør vi det vi kan for best mulig å ta vare på de som blir stående fast. Da er hotell alternativet. Men jeg forstår jo at det ikke er så lett å nyte en sånn hotellferie på Widerøes regning, spesielt ikke når man har en åtteåring hjemme. Men vi har ikke så mye andre råd. Jeg har stor medfølelse, og det er bare å beklage, sier Brandvoll.

Mange stengte lufthavner

Trafikken i luften, på sjøen og langs veiene har de siste dagene vært rammet av uvær.

– Det er klart at det har vært et herrens vær i Finnmark i det siste. På morgenbriefingen i dag, hvor vi går gjennom trafikken, var det slik at det var lettere å gå gjennom lufthavnene som hadde åpent i Finnmark, istedenfor å liste opp de som var stengt.

For Widerøe gjorde et sammenbrudd i et datasystem ikke situasjonen enklere.

– Vi har hatt litt trøbbel kommunikasjon, rett og slett fordi datasystemet som hjelper oss med å sende tekstmeldinger ramlet nedi helgen. At hun ikke har fått informasjon er ikke slik det skal være, og det må jeg bare beklage. Men det er veldig bra at hun har fått informasjon og hjelp via Mehamn. Nå har jeg ikke snakket med stasjonen i Hammerfest, så det er vanskelig for meg å kommentere hva de har gjort og ikke gjort. Men det at vi har hatt infrastrukturtrøbbel paralellt med dårlig vær og et stort behov for å få ut informasjon har vært uheldig, sier Brandvoll.

Les flere saker hos Finnmark Dagblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere