Mandal-drapet: Politiet ber om full judisiell observasjon

DRAP: En 19 år gammel mann har erkjent de faktsike forhodlene etter drapet på en jevnaldrende i Mandal. Siktede skal nå gjennom en  psykiatrisk observasjon.

DRAP: En 19 år gammel mann har erkjent de faktsike forhodlene etter drapet på en jevnaldrende i Mandal. Siktede skal nå gjennom en  psykiatrisk observasjon. Foto: Espen Sand (NTB scanpix)

07.05.15 19:39

Politiet har bedt sakkyndige gjøre en full judisiell observasjon av 19-åringen som har tilstått å ha drept kameraten sin i Mandal for to uker siden.

– To psykiatere skal gjøre en full observasjon av den siktede. Det innebærer blant annet å vurdere om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

19-åringen har erkjent drapet, men har ikke klart å gjøre rede for noe motiv i avhør med politiet. Han var god venn med avdøde, 18 år gamle Joakim Ophaug Røksland, som ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde av stikkskader.

LES også: 19-åring tilstår drapet i Mandal
OG: - Siktede ville bli fremmedkriger

En judisiell observasjon er en rettspsykiatrisk undersøkelse som gjøres for å avklare om en siktet person har psykiske lidelser som kan gi straffrihet eller forvaring.

– En slik undersøkelse er også i min klients interesse. Han har selvfølgelig lyst til å finne ut hva som har skjedd, siden han har begått en handling som for ham er fullstendig meningsløs og uforståelig, sier mannenes forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Johnsen har tidligere opplyst at 19-åringen er diagnostisert med ADHD og Tourettes syndrom. 19-åringen ble overført til psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus etter at han ble pågrepet.

LES: Skolen skal holde minnestund for drept 19-åring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag