RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Yngve Olsen Sæbbe (Nordlys)

Mandela på sykehus med lungeinfeksjon

Sist oppdatert:
Kan bli utskrevet i løpet av helga.

Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela ble sendt til sykehus onsdag.Siden det ikke har blitt sagt så mye om omstendighetene rundt inneleggelsen har det ført til rykteflom og en utbredt bekymring rundt helsen til 92-åringen, skriver Sky News.

Siste nytt er at Mandela nå skal bli behandlet for en lungeinfeksjon og at det skal etter forholdene stå bra til med ham.

Mye besøk
Mens han har vært innlagt på sykehuset skal han ha fått besøk av mye familie og venner. Han har også fått støtteerklæringer fra mennesker verden over.

Blant de besøkende på sykehuset i Johannesburg, var Mandelas kone, Graca Machel og ekx-kona, Winnie Madizela- Mandela, melder BBC.


Tidligere i torsdag ble Mandelas kone observert med tårer i øyene etter at hun forlot sykehuset, det fikk ryktene om eks-presidentens tilstand til å svirre.

Streng sikkerhet
Det var strenge sikkerhetshensyn utenfor sykehuset og politiet ble tilkalt for å kontrollere trafikken etter et stort antall journalister kom til stedet.

Media har også samlet seg utenfor Mandelas hjem i Houghton, en forstad nordøst for Johannesburg.

Svekket helse
Mandelas venner skal ha advart om at helsen hans raskt har blitt svekket i løpet av de siste månedene og medias spekulasjoner om helsen hans blir stadig mer frenetisk.

En talsmann for nasjonalkongressen har prøvd å roe ned på ryktene;

- Han er 92 år gammel og vil ha plager knyttet til hans alder, selv om han overnattet på sykehuset bør vi ikke lede tanken hen på det verste, sier Jackson Mthembu, en talsmann for nasjonalkongressen.

- Vi oppfordrer folk til å ikke spre løse rykter. La oss være rolig og ikke trykke på panikknapper, fordi det er det ikke noen grunn til, sier han videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere