RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ORYX MULTIMEDIA (REUTERS)

Mandelas barnebarn til politikken

Store forventninger til Mandla Mandela (ANC) i Sør-Afrika.

Nelson Mandelas sønnensønn Mandla Mandela har meldt seg i den politiske dansen i Sør-Afrika.

Kan bli parlamentsmedlem
Regjeringspartiet African National Congress (ANC), som bestefaren førte til makta i 1994, har ført opp unge Mandela på listen over kandidater til parlamentsvalget 22. April. De fleste medier holder en knapp på ANC, men det tegner likevel til å bli det jevneste valget siden apartheidet ble avskaffet.

- Mandla bærer med seg arven fra bestefaren, såklart vil det knytte seg store forventinger til ham, sier ANCs talsperson Brian Sokutu til nyhetsbyrået Reuters.

Mandla Mandela støtter ANC-lederen Jacob Zuma, partiets presidentkandidat, som har vært knyttet til en omfattende korrupsjonssak.

Bestefar viste seg igjen
Mandlas deltagelse i valget fikk bestefar Nelson til å stille opp på et valgkampsmøte for presidentkandidat Zuma og ANC, til tross for at 90-åringen tidligere har bedt om å få trå ut av offentlige liv.

Nelson Rolihlahla Mandela er ikonisk etter hans mangeårige fengselsopphold og kamp for rettferdighet. Mannen hylles som en helt over hele verden etter at han ledet Sør-Afrika ut fra apartheid, og ble landets første svarte president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere