Gå til sidens hovedinnhold

Mandelas datter: Det kan være nært forestående

Nelson Mandela reagerer fortsatt på berøring, men situasjonen er svært kritisk, opplyser datteren hans. – Alt kan skje innen kort tid, sier hun.

Pretoria (NTB-AFP-Reuters): - Jeg kan gjenta at tilstanden for far er svært kritisk, og at alt kan skje innen kort tid. Men jeg vil understreke at bare Gud vet når det er tid for at han forlater oss, forteller Makaziwe Mandela til den statlige kringkasteren SABC.

Mandela ligger nå i respirator på sykehuset i Pretoria, men hans eldste datter legger til at faren fortsatt responderer på berøring.

- Jeg skal ikke lyve, det ser ikke bra ut. Men som jeg sa, hvis vi snakker til ham, reagerer han og forsøker å åpne øynene sine. Han er fortsatt der, sier hun.

Nå håper familien at Mandela vil holde ut så de kan feire hans 95. fødselsdag.

LES OGSÅ: - Eldsterådet godkjenner å slå av Mandelas respirator

Obama kaller Mandela en helt for verden

- Hvis vi er velsignet av Gud ved at far fortsatt puster og lever 18. juli, tror jeg nok vi som familie vil feire slik vi pleier, sier datteren.

Torsdag formiddag var medlemmer av Mandelas familie utenfor for å se på de mange hilsnene og hyllestene som er lagt ned foran sperringene som skiller folkemengden fra sykehuset.

Da de vendte tilbake til sykehuset, tok de med seg noen av blomstene. (©NTB)

FØLG TWITTER-STRØMMEN

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?