Mandelas datter håper på en fredelig død for faren

Foto: Ben Curtis (NTBscanpix)

Sørafrikanerne innser at Nelson Mandelas liv nå ubønnhørlig går mot slutten. Tilstanden til den gamle frihetskjempen er fortsatt kritisk.

24.06.13 12:25

- Legene gjør alt de kan for at han skal ha det bra, sa Sør-Afrikas president Jacob Zuma mandag formiddag.

Mandelas datter, Makaziwe Mandela, sier hun håper hennes far får en fredelig og enkel død.

- Han har gitt så mye vakkert til verden. Jeg tror han kjenner fred, sier hun.

Datteren ber mediene om å skjerme familien nå den siste tiden.

Forbereder folket
Den 94 år gamle frigjøringshelten har vært innlagt på sykehus i Pretoria med lungeinfeksjon siden 8. juni. De siste døgnene har hans tilstand nok en gang forverret seg. Sykehusoppholdet er det tredje på et halvår.

- Mandela har kjempet og gitt av sitt liv da han gikk i fengsel for demokratiet. Han er som en far for denne saken og han er en mann vi alle elsker, sier Zuma mens han forbereder sørafrikanerne på at Mandela trolig snart kommer til å dø.

Les mer fra Jacob Zumas pressekonferanse tidligere i dag!

- Vi må alle akseptere at Madiba er gammel, sier Zuma. Madiba er kjælenavnet mange sørafrikanere benytter om den 94 år gamle frigjøringshelten.

Obama
- Og med høy alder er det naturlig at man får dårlig helse. Derfor må hele nasjonen be for ham og stole på at legene gjør sitt beste slik at han kanskje en dag kan komme ut av sykehuset igjen. Det er dette vi som nasjon må gjøre for Madiba, og til ære for hans liv, sier Zuma.

USAs president Barack Obama er på vei til Afrika. Han kommer onsdag og skal blant annet besøke Senegal, Tanzania og Sør-Afrika på reisen.

Det er nå svært uvisst om Mandela og Obama vil møtes. (©NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.