*Nettavisen* Nyheter.

Maner til fortsatt kamp i Libya

Foto: REUTERS TV (Reuters)

Det som skal være Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam viser fortsatt kampvilje på nytt videoopptak.

28.09.11 21:31

Mer enn en måned etter at Libyas hovedstad falt og ble overtatt av opprørsstyrkene med støtte fra Nato, fortsetter medlemmer av Gaddafi-familien å oppfordre til fortsatt motstand.

Et videoopptak med det som skal være Saif al-Islam, en av sønnene til Libyas tidligere leder Muammar Gaddafi, ble tirsdag kringkastet på Arrai TV, en arabisk TV-kanal i Damaskus, melder Reuters.

Fortsatt kamper i Sirte
Opptaket, som skal være gjort 20. september, skal vise al-Islam idet han samler troppene før et nytt slag mot opprørsstyrkene i en av byene der lojalistene fortsatt har fotfeste.

- Dette er våre forfedres land. Ikke overgi det til andre, roper han på opptaket.

Tirsdag ble det meldt om fortsatte kamper i Sirte, Muammar Gaddafis hjemby, melder The Guardian på nett.

Regjering må vente
Det nasjonale overgangsrådet NTC møter mange utfordringer når de skal legge til rette for demokrati i et land som ikke har hatt frie valg siden 1952. Inntil videre er dannelsen av en regjering utsatt inntil frigjøringen av Libya er fullført, meldte NTC-medlem Mustafa el-Huni fra Benghazi denne uken.

Med automatrifle
Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam har ikke vist seg offentlig siden Libyas hovedstad Tripoli ble overtatt av opprørsstyrkene i august.

På opptaket står han med en automatrifle og er ikledd en militæruniform og sier:

- Brødre, dere må innta Tripoli med makt i dag.

Saif al-Islam viste seg også på et overraskende PR-stunt i Tripoli 23. august, dagen etter at opprørsstyrkene hevdet de hadde tatt kontrollen over hovedstaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.