RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange aborter kunne vært unngått

Et fem dager gammelt foster (venstre) brukes til å laget millioner av stamceller (høyre).
Et fem dager gammelt foster (venstre) brukes til å laget millioner av stamceller (høyre). (EPA)
En ny studie viser at mange kvinner tar abort etter at ultralyden har vist at det er noe galt. Men det kan være ultralyden det er noe galt med, og ikke barnet.

I virkeligheten kunne skadene på fostrene være minimale i forhold til hva ultralyden hadde vist, skriver Upsala Nya Tidning.

- Tankevekkende
- Resultatene er tankevekkende. Vi bør se over rutinene vi har rundt forsterdiagnostikk, for å ytterligere kunne forbedre sikkerheten rundt den gravide kvinnen, sier professor ved Akademiska sjukhuset i Uppsala, Ove Axelsson, til avisen.

I studien deltok 324 kvinner som alle hadde valgt å ta abort etter å ha fått vite at barnet de ventet hadde store misdannelser.

Obduksjonsrapportene av de døde fostrene viste imidlertid noe ganske annet. Alle fostrene hadde en eller annen form for misdannelse, men ikke i den grad som ultralyden hadde forutsett.

Studien skal presenteres på legekonferanse i Göteborg på torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere