*Nettavisen* Nyheter.

Mange baller i luften gjør deg dum

Foto: (Crestock.com)

Multitasking er kanskje idealet, men det gjør deg ikke mer effektiv.

(SIDE2:) Det mener den amerikanske professoren David Meyer som i 20 år har studert hvor effektive mennesker er.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Noen bedre enn andre
Og selv om det å kunne sjonglere mange baller i luften, kanskje regnes som et ideal i vår travle verden i dag, så gjør det deg ikke mer effektiv. Jo mer du sjonglerer samtidig, desto mindre effektiv blir du, skriver Aftonbladet.

Noen mennesker har en bedre evne til å gjøre flere ting på en gang enn andre. Men ifølge Meyer så mister du 25 minutter effektiv tid om du trenger å sjekke Facebook, sende ut en melding på Twitter eller ta en omstart på PCen.

Tenker ikke klart
Får du mange tanker i hodet på en gang, så er faren stor for at kortidsminnet ditt blir svekket midlertidig. Samtidig blir du mindre flink til å tenke klart.

Årsaken er at de fleste av oss blir stresset av å fokusere på mange ting på en gang. Dette gjelder også de som er gode på å gjøre flere oppgaver på en og samme tid selv om de klarer å gjennomføre dem.

Blir ikke kjappere
Mange som jobber i dag er vant til at det stilles krav til dem om at de har tankene med seg flere steder. Noen blir avhengige av å bryte av arbeidet de holder på med og skifte fokus. Dette gjør dem imidlertid ikke bedre til å gjøre jobben sin kjappere, konkluderer Meyer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.