RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange barn under aldersgrensa bruker Facebook

Oslo (NTB): Hver tredje tolvåring i Norge har laget egne profiler på Facebook, selv om nettstedets aldersgrense er 13 år.

Tallene er utarbeidet av trendanalytiker Ole Petter Nyhaug i Synovate.

- Det er 13-års grense på Facebook, men én av tre norske tolvåringer har registrert seg med sin egen profil. Vi trodde ikke vi ville finne så mange og så unge brukere der, sier Nyhaug.

Daglig leder Øystein Samnøen i BarneVakten reagerer på opplysningene og fraråder barn å bruke Facebook.

- Facebook er i utgangspunktet en arena for ungdom og voksne, ikke for barn, sier han til Vårt Land.

Datatilsynets informasjonsdirektør Ove Skåra sier at de ville ha grepet inn dersom det amerikanske nettsamfunnet var norsk.

Han viser til at Facebook lagrer bilder, video og annen informasjon som forblir i Facebooks eie uten begrensninger. Lagring av denne type informasjon rammer barn verre enn voksne, fordi barn er mindre kritiske til hva de legger ut, mener Skåra.

Universitetslektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo peker imidlertid på at Facebooks aldersgrense ikke er innført for å beskytte barn, men for å beskytte Facebook mot medlemmer uten kjøpekraft.

- Aldersgrensen skal ikke beskytte barn, men heller beskytte Facebooks inntjening mot uproduktive medlemmer, hevder han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere