Gå til sidens hovedinnhold

Mange branner satte brannvesenet på prøve

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): En rekke branner i Oslo tirsdag utfordret kapasiteten til byens brannmannskaper. På Fredensborg fortsetter slukkingsarbeidet utover natten.

Brannene førte til forholdsvis store materielle skader, men ingen personer ble skadd. Flere av brannene vil bli etterforsket.

Det starter med en brann i en leilighet i Thor Olsens gate 5 som spredde seg til taket. Brannen ble meldt klokka 13.42. Først utpå kvelden hadde mannskapene kontroll over ilden.

Reddet nabogårder
– Dette er en gammel gård som er bygd slik at det er vanskelig å slukke ilden. Nå driver vi med etterslukking, og den vil vedvare utover natten. Oppgangen er ødelagt, og ingen får være i bygget. Men vi klarte å redde de to tilstøtende gårdene, Thor Olsens gate 3 og 7, sier vaktkommandør Morten Høglund i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Alt tilgjengelig mannskap pluss materiell fra tilstøtende kommuner ble satt inn, men de ble satt på en hard prøve da det oppsto branner flere andre steder i byen.

Ved 16.50-tiden ble det meldt om brann i toppetasjen i en gård Gørbitz gate 3A på Fagerborg. Brannen utviklet mye røyk, men var slukket klokka 18.08.

Undersøkt av lege
Senere brant det voldsomt ute på en terrasse i Årvollveien og i et gasskap i en bakgård Storgata 11. To personer ble undersøkt av lege etter brannen i Storgata. Ilden ble slukket begge steder.

– Det var fare for spredning flere steder, men takket være iherdig innsats, klarte vi å slukke brannene og sørge for at ingen ble skadd. Ingen av brannene var unormale, men det satte bemanningen vår på store prøver. Vi søker fortsatt etter mannskap fra tilstøtende enheter, sier Høglund. (©NTB)

Omtrent klokken 22.50 ble det meldt om en sjette brann i Oslo.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken