Abuja (NTB-Reuters-AFP): Minst 71 personer er drept og 124 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja, opplyser nigeriansk politi.

Etter svært motstridende meldinger om antall drepte, meldte politiet mandag ettermiddag at minst 71 personer mistet livet og 124 ble såret i bombeangrepene mot bussterminalen tidligere på dagen.

– Flere titalls mennesker ble drept som følge av bombeangrepene i Nyanya, bekrefter Manzo Ezekiel, talsmann for nigerianske myndigheter, overfor AFP.

Eksplosjonene skjedde mandag morgen på bussterminalen Nyanya, som ligger drøyt fem kilometer fra hovedstaden Abuja. Bussterminalen var full av pendlere som var på vei til jobb i Abuja, opplyser Ezekiel.

Årsaken til eksplosjonene er så langt ikke kjent. Ingen har heller så langt tatt på seg ansvaret for hendelsen, men mistanken vil sannsynligvis rette seg mot den islamistiske militante gruppen Boko Haram, ifølge Reuters.

– Mulig selvmordsaksjon

Den nigerianske avisa Premium Times var raskt ute og skrev at så mange som 200 personer trolig hadde mistet livet i eksplosjonene.

Vitner har fortalt at de hørte to ulike eksplosjoner og tror det kan være snakk om en selvmordsaksjon.

Flere kjøretøyer, inkludert rundt tolv statseide busser, ble ødelagt i angrepet. Enkelte av bussene skal ha vært fulle av passasjerer da det smalt, skriver Premium Times.

Boko Haram

Abuja har flere ganger blitt angrepet av Boko Haram-opprørere, som sier de kjemper for å innføre en strengt islamistisk stat i det nordlige Nigeria.

Boko Haram har fått skylden for en rekke angrep i det nordlige og sentrale Nigeria som har drept tusenvis av mennesker siden 2009.

Mesteparten av volden gruppen har utført i det siste, har funnet sted nordøst i landet. Mandagens angrepet i Abuja er det første på to år av denne sorten i hovedstaden, ifølge Reuters.

En rekke bilder fra eksplosjonen i Nigeria har blitt spredd på internett.

HTML EMBED
HTML EMBED