Gå til sidens hovedinnhold

Mange drept da Al Shabaab angrep politistasjon i Somalia

Mogadishu (NTB-Reuters-AFP): Ytterliggående islamister trengte seg tirsdag inn på en politistasjon sentralt i Somalia og etterlot seg en rekke døde mennesker både i og utenfor politistasjonen.

Innbyggere i Baladweyne løp for livet da skytingen begynte inne på politistasjonen tirsdag morgen. Al Shabaab, gruppen som sto bak terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi i september, har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Ifølge enkelte lokale kilder ble minst ti personer drept, mens andre sier at det er vanskelig å få oversikt over antall døde.

Øyenvitner forteller at angrepet startet med en selvmordsbombe. En bil full av sprengstoff eksploderte idet den kjørte rett inn i porten, deretter gikk en gruppe menn med skytevåpen inn i bygningen og åpnet ild.

Al Shabaab hadde tidligere kontroll over store deler av Somalia, men er nå drevet ut av de aller fleste byene, deriblant hovedstaden Mogadishu og Baladweyne, som ligger like ved grensen til Etiopia.

Al Shabaabs militære talsmann har opplyst at 25 somaliske politimenn og 18 AU-soldater fra Djibouti ble drept i angrepet. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted