RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange drept i angrep mot sjia-pilegrimer i Irak

Sist oppdatert:
Kerbala (NTB-AFP-Reuters): Sjiamuslimske pilegrimer i Irak ble torsdag rammet av flere blodige angrep mens de deltok i en større religiøs markering. Nærmere 40 personer er drept.

Det blodigste angrepet fant sted i byen al-Sadiya øst i landet. Minst 30 personer ble drept og 67 såret da en selvmordsbomber sprengte seg mens sjiamuslimer utførte et religiøst ritual, opplyser politiet.

Tidligere på dagen ble minst ni mennesker drept da to bomber rammet et telt fullt av sjiamuslimske pilegrimer sør for Bagdad torsdag, opplyser irakiske tjenestemenn. Flere titalls personer ble såret i angrepet.

Dagen før ble det meldt om flere angrep i samme område, og også i andre deler av Irak. Minst 30 personer skal ha blitt drept.

To millioner sjiamuslimer er ventet til byen Kerbala i forbindelse med den årlige ashura-markeringen, som holdes til minne om drapet på imamen Hussein, barnebarnet til profeten Muhammed.

Langs veiene sør for Bagdad er det satt opp telt der pilegrimene kan få vann og mat. Det var et slikt telt i byen Hafriyah som torsdag morgen ble angrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere