RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange drept i kamper i Tyrkia

Sist oppdatert:
Diyarbakir (NTB-Reuters-AFP): Nærmere 30 mennesker kan være drept i kamp mellom tyrkiske sikkerhetsstyrker og kurdiske opprørere. Blant de drepte er ni regjeringssoldater, sier guvernøren i Sirnak-provisen øst i Tyrkia.

Kamphandlingene skal ha brutt ut da opprørere bevæpnet med raketter og automatvåpen angrep en av sikkerhetsstyrkenes forlegninger i Beytüssebap-distriktet søndag kveld. Både soldater og politifolk ble rammet av angrepet, sa guvernør Vadhettin Õzkan mandag.

Striden mellom regjeringsstyrkene og den væpnede kurdiske gruppen PKK er blitt mer intens de siste månedene. Fem soldater ble drept i et bombeangrep mot en militærkolonne for to uker siden, og militærets gjengjeldelsesoperasjon kostet angivelig 21 opprørere livet.

Tyrkia og store deler av verdenssamfunnet stempler PKK som en terroristorganisasjon. Konflikten mellom den kurdiske geriljaen og regjeringen i Ankara har kostet rundt 45.000 menneskeliv de siste tre tiårene.

Kamphandlingene pågår for det meste i fjellregionen langs Tyrkias grense mot Irak og Iran, men PKK har også gjennomført angrep i tyrkiske byer. Organisasjonen har fått skylden for en bilbombeaksjon i byen Gaziantep nær grensen mot Syria i august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere