*Nettavisen* Nyheter.

Mange drept i urolig by i Nigeria

Maiduguri (NTB-Reuters-AFP): Mange unge menn er drept av regjeringsstyrker i den urolige, nordøstlige byen Maiduguri i Nigeria.

Maiduguri regnes som nærmest en base for den væpnede islamistbevegelsen Boko Haram. Ifølge vitner og sykehusansatte arresterte og skjøt regjeringssoldater minst 30 ungdommer i byen torsdag kveld.

- Over 30 døde ble brakt til sykehuset i går av regjeringssoldater i går, og de fleste var unge menn, sier en sykepleier til nyhetsbyrået Reuters. En militær talsmann besvarte ikke henvendelser.

Den britiske kringkastingen BBC rapporterer også om ungdommer som ble skutt på åpen gate i byen. En mann forteller at elleve ble drept i en og samme gate, blant dem var fire av hans egne sønner.

Drapene skjer samtidig som menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International anklager regjeringen for å drive en utenomrettslig kampanje mot militante islamister.

Fredag ble en pensjonert general i Nigerias regjeringshær drept av ukjente, væpnede menn som oppsøkte hjemmet hans i Maiduguri. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.