RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange drept og såret i bombeeksplosjon i Kabul

Sist oppdatert:
Minst åtte mennesker ble drept og over hundre såret da en kraftig bombe eksploderte i Afghanistans hovedstad Kabul natt til fredag.

Det opplyser byens politisjef Abdul Rahman Rahimi og kilder i det afghanske helsedepartementet.

– En bombe i en lastebil ble uløst i nærheten av en militærleir, sier Rahimi.

Angrepet skjedde i bydelen Shah Shahid, og mange mennesker i det tett befolkede området ble truffet av splinter og glassbiter. Biler som sto parkert hundre meter unna lastebilen, fikk skader i eksplosjonen.

– Massemord

Væpnede angrep forekommer forholdsvis ofte i Kabul, men bomben i Shah Shaid omtales som uvanlig kraftig.

– De drepte og sårede omfatter kvinner og barn og ansatte ved et marmorselskap i nærheten. Formålet med angrepet var massemord, sier Rahimi.

En kilde ved et lokalt sykehus forteller at et stort antall mennesker med lettere skader, mange av dem kvinner og barn, klarte å komme seg til sykehuset på egen hånd. Til sammen er 198 sårede brakt til sykehus, og det fryktes at antallet døde vil stige.

Lederstrid i Taliban

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for ugjerningen. Men Taliban-bevegelsen, som akkurat har vært gjennom et lederskifte, skal være i gang med å trappe opp sin sommeroffensiv.

Uenigheter internt i Taliban om utnevnelsen av mulla Akhtar Mohammed Mansour som ny leder, har skapt bekymring for hvordan det vil gå med fredssamtalene mellom den islamistiske opprørsgruppen og Afghanistans regjering. Hvis ikke opprørerne har en klar leder, kan det bli vanskeligere å forhandle med dem.

Torsdag ble ni mennesker drept i flere Taliban-angrep rettet mot politifolk sør og øst i landet. Antall sivile drepte i Afghanistan første halvår i år var det høyeste siden FN begynte å publisere grundige rapporter om sivile afghanske tap i 2009

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere