RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange druknet i hetebølge i Polen

Warszawa (NTB-AFP-DPA): Badeulykker har siden månedsskiftet krevd minst 35 menneskeliv i Polen, som er rammet av hetebølge. I nabolandet Tsjekkia er tusenvis av mennesker uten strøm som følge av sommerlig uvær.

Bare i løpet av helgen druknet 25 polakker, og tallet på drukningsdøde siden mai er kommet opp i over 300. En hovedårsak til det høye dødstallet er at mange drikker tett før de legger ut på svømmeturer, opplyste polsk politi mandag.

Også lenger sør i Europa meldes det om drukningsulykker som siden begynnelsen av juli har krevd 91 menneskeliv i Frankrike. De fleste av de omkomne var menn over 40 år som ikke tok hensyn til røde flagg som advarte mot bading, viser tall fra franske myndigheter,

I Tsjekkia var mer enn 10.000 husholdninger mandag uten strøm etter voldsomt tordenvær og mange lynnedslag dagen og natten før. Fire fotballfans ble behandlet for skader etter at en tregrein falt ned på en tribune under en fotballkamp i byen Brno sørøst i landet.

Tsjekkisk brannvesen måtte rykke ut til over 2.000 steder for å hjelpe til med å rydde opp etter uværet, der trær som veltet i den voldsomme vinden sperret mange veier. Nedfalne kjøreledninger skapte store forstyrrelser i togtrafikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere