Gå til sidens hovedinnhold

Mange eldre vil lære

Pensjonistuniversitetet (PU)på Nordstrand har økt sin popularitet den siste tiden. Mye av grunnen er gode foredragsholdere. Mandag dukket det opp uventet mange mennesker for å høre et foredrag om hjernen.

NORDSTRAD: I dag har det kommet så mange mennesker at vi har hatt problemer med å få plass til alle. Men med litt improvisasjon gikk det til slutt, sier nestleder i PU, Wollert Rud.
Noe av grunnen til at det var så stort oppmøte var det etterfølgende årsmøtet med valg av ny formann.

Hjernen

Dagens foredrag, "Den gode, gamle hjernen" med foredragsholder Per Andersen, vekket tydeligvis stor interesse blant både medlemmer og ikke-medlemmer.
Av 330 medlemmer, dukket 120 stykker opp. Omtrent like mange møtte opp under det forrige foredraget i januar, "Kina - en reise på livets elv".
Gode foredrag er like viktig som det sosiale miljøet i PU.
- De fleste pleier å komme ca. en halv time før foredragene starter. Da drikker de kaffe, spiser kaker og prater, forteller Rud.

Skryt til styret

PU-veteranen Einar Kjosmoen er meget godt fornøyd med foredragene som blir holdt. Han har vært medlem av PU i fem år, og satt i valgkomiteen i fire år før han trakk seg. Nå er han et vanlig medlem.
- Jeg er på de fleste treffene, men i det siste halvåret har jeg ikke deltatt like mye som før. Dette har ingen sammenheng med foredragene, for de er alltid veldig fine, sier Kjosmoen.
Han forteller at han kommer til å fortsette å engasjere seg i PU, og vil komme på de treffene han kan.
- Stort kompliment til de i styret, sier han.
Det tidligere styremedlemmet, Nils Godtfred Aamodt, er også en fast tilhenger av PU. Han tror foreningen er veldig bra for pensjonistene.
- Jeg tror det er veldig behov for voksenundervisning, og foredragene i PU er alltid av høy kvalitet, sier han. Årsmøtet startet rett etter foredraget er avsluttet. Astrid Rud ble valgt som ny formann. Hun er veldig fornøyd med sin nye stilling, men tror det blir vanskelig å ta over etter et såpass vellykket styre. Hun er likevel innstil på å stå på og jobbe hardt. - PU er en forening for pensjonister som ønsker å lære mer, følge med og utvikle seg. Det er derfor viktig å legge skikkelig arbeid i det, sier hun.
Rud er ikke i tvil om at den økte interessen i det siste er på grunn av gode foredragsholdere.
- Den store utfordringen som ny formann blir å fortsette og skaffe gode foredragsholdere, sier hun.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer