RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Diane Diederich (istockphoto)

Mange elever stryker eller slutter

Nå hjelper Pøbelprosjektet unge mellom 16 og 25 år med å komme tilbake til skolen, eller få fast jobb.

(BIIPMAG): Pøbelprosjektet ble startet i 2007 og bruker alternative undervisningsmetoder som psykodrama, lek og spill for å hjelpe ungdom som har falt ut av den videregående skolen.

Kriminalitet og rus
Nifu Steps undersøkelse viser at 34 % av alle elever i videregående skole slutter eller stryker. For å unngå at disse ungdommene havner i kriminelle miljøer eller rusmisbruk har prosjektet som mål å hjelpe de unge tilbake til skolen eller ut i fast arbeid:

- Ungdommer møter mange forskjellige problemstillinger, for eksempel i forbindelse med rus. Jeg ønsker å formidle at alle valg har konsekvenser. Ungdommene må selv ta konsekvensene av valgene sine, sier intiativtaker Eidsvåg på prosjektets hjemmeside.

LES OGSÅ: Seks av ti får angst av matte

- Jobb for min egen skyld
Ungdommene som til nå har vært med i prosjektet sier de er fornøyde med deltagelsen:

- Jeg har aldri før hørt så mye fint om meg selv, eller fortalt andre slike ting, sier en av ungdommene som har deltatt i prosjektet, mens en annen understreker sin holdningsendring:

- Jeg lærte å forstå at jeg skal jobbe for min egen skyld, ikke fordi andre maser på meg om at jeg må jobbe.

Hva gjør man?
Først må ungdommene gjennom et bevisstgjøringskurs for å finne ut hva de virkelig har lyst til. Kurset innebærer områder som arbeidsmoral, selvtillit, arbeidslivets lover og teambuilding.

Deretter skaffer prosjektet deg praksisplass i en bedrift der du kan få oppfølging hvis du ønsker. I dag har Pøbelprosjektet 300 bedrifter som står klar til å ta imot ungdom.

Les mer om Pøbelprosjektet her.

Hvordan kan du delta?
Foreløpig er det kun unge i Stavangerregionen mellom 16 og 25 år som kan søke om plass. Hvis du har lyst til å delta i prosjektet kan du ta kontakt med Pøbelprosjektet slik at de kan videreformidle henvendelsen til NAV Sandnes.

(Kilder: Pøbelprosjektet/Ung.no)

LES FLERE SAMFUNNSRELATERTE ARTIKLER HER.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere