RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ILLUSTRASJON: Bredtveit kvinnefengsel i Bredtvetveien, som huser 45 innsatte.
ILLUSTRASJON: Bredtveit kvinnefengsel i Bredtvetveien, som huser 45 innsatte.

Mange fengselsceller står tomme i Norge

Mange celler står tomme i norske fengsler, til tross for at flere hundre straffedømte står i soningskø.

Ifølge Dagbladet ventet så mange som 1.200 personer på å bli innkalt til soning i mai i år. Antallet i dag er ikke kjent, men det er snakk om flere hundre.

I Ringerike fengsel står 20 celler ledige etter at fanger er sendt til Nederland, der Norge leier soningsplasser. Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter at også flere andre fengsler har tomme celler.

– Dette er en midlertidig situasjon. Kriminalomsorgen har de siste ukene jobbet hardt for å fylle opp fengselet vi leier i Nederland. Når det «norske fengselet» i Nederland er fylt opp, vil de som står i soningskø få plass i de ledige plassene i fengslene i Norge, sier Brein-Karlsen, som ikke har oversikt over antallet ledige plasser.

– Jeg kan bekrefte at det akkurat nå er flere ledige plasser og at de vil bli fylt opp etter hvert. Ingen plasser skal stå tomme, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere