Gå til sidens hovedinnhold

Mange flere utlendinger

Hotellsjef Roger Rasmussen på hurtigruteskipet «Polarlys» er overveldet over økningen i passasjerbelegget i vinterhalvåret. Spesielt mange utledninger reiser nå i vintermånedene.

– På denne turen har vi rundt 200 utenlandske passasjerer og drøyt hundre nordmenn med på rundturen fra Bergen til Kirkenes, forteller Roger Rasmussen.

Hotellsjefen på «Polarlys» har også alle verdens grunnlag til å trekke sammenligninger ettersom han har hele 38 år bak seg i jobben på hurtigruta. Tradisjonelt har nemlig turisttrafikken med hurtigruteskipene vært overveldende på sommerstid mens vintertrafikken har vært langt mer moderat. Gradvis har dette endret seg, og så langt i vinter har belegget nærmest eksplodert.

– Ikke minst er økningen av utenlandske turister som ønsker å oppleve norskekysten i vinterhalvåret stor. På denne juleturen er det altså mer enn 200 reisende fra utlandet som er med på hele rundturen. I tillegg er det altså svært mange nordmenn som ønsker å feire jula sammen med oss denne jula, sier Rasmussen.

Distansepassasjerer

I tillegg er det stadig flere passasjerer som benytter hurtigruta på kortere turer. Denne økningen er ikke enestående for juletiden, men da vi var om bord på «Polarlys» tidlig onsdag morgen, var det rundt 20-25 passasjerer som løste billett i Vadsø. Mange av disse var på tur til Kirkenes.

– Vi skal på julebesøk til familien på Kirkenes. For oss er det derfor ideelt å benytte Hurtigruta på turen over fjorden, kunne Irina Henriksen Tjelle og lillebroren Jonas fortelle etter at de hadde løst billett onsdag morgen.

Spesiell

– Julehøytiden er spesiell både for oss og også for passasjerene. Det er ingen tvil om at det er eksotisk å oppleve jula og romjula på kyststrekningen mellom Bergen og Kirkenes. Også med hensyn til servering, blir jula litt spesiell og jeg har en helt klar følelse av at våre rundreisepassasjerer får en flott opplevelse. Dette får vi også bekreftet gjennom det faktum at mange av våre passasjerer har vært med oss på juleturen flere ganger, sier hotellsjef Rasmussen.

Han har da også all verdens mulighet til å trekke sammenligning etter å ha stått i hele 38 år i denne jobben.

Nesten i rute

«Polarlys» anløp Vadsø en drøy halvtime etter ruta onsdag. Dermed ble det hektisk for passasjerer og gjester som var om bord. Så hektisk at Finnmarkens utsendte nær hadde fulgt med båten over fjorden til Kirkenes. Velvillighet fra en av de ansatte førte til at døra ble åpnet igjen, og vi kom oss på land før avgang.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene