RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange fly innstilt på grunn av storm

Foto: Ole Morten Stagrum (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stormens herjinger i Nord-Norge fører til innstilte flyavganger tirsdag morgen.

Tirsdag morgen er flere fly innstilt til og fra Nord-Norge, viser en oversikt fra Avinor

Avinor melder om to innstilte fly til og fra Tromsø lufthavn Langnes tirsdag morgen.

Widerøes flyging WF631 fra Tromsø til Evenes klokka 08.15 tirsdag morgen er innstilt. Det samme gjelder Widerøes flyging WF933 fra Hammerfest til Tromsø klokka 08.05 tirsdag morgen.

Det meldes også om noen forsinkelser i flytrafikken i Nord-Norge.

Flere trær blåste over ende

Natt til tirsdag fikk Troms politidistrikt melding om flere trær som hadde blåst over ende, både i Tromsø og omegn.

Klokka 04.55 ble politiet klar over at et tre hadde blåst over ende i Tromsø sentrum og skadet to biler, skriver Troms politidistrikt.

Stormen har ikke ført med seg personskader, og i sjutida melder Troms politidistrikt om at det ikke har vært flere ødeleggelser som følge av stormen i morgentimene.

Har tatt hensyn

Hovedredningssentralen (HRS) har heller ikke hatt det så travelt natt til tirsdag.

– Jeg var inne og så på satellittbildet vi har, og der så vi mange båter som hadde samlet seg i forskjellige huker, kriker og kroker på Senja. Så de har hatt vett til å trekke inn, sier vakthavende redningsmann ved HRS til nordlys.no.

Statens vegvesen melder for øvrig at E6 over Kvænangsfjellet er midlertidig stengt på grunn av uvær. Ellers meldes det om snø og isdekke og glatte partier, men ingen flere veier er stengte som følge av stormen.

Hektisk mandag kveld
Politiets operasjonssentral i Tromsø har siden kl. 1400 mottatt 15 henvendelser fra ulike steder i politidistriktet om situasjoner og skader som følge av den kraftige vinden som har herjet på utsatte steder.

Flere tak har blåst av husene på grunn av den sterke stormen.

En båt som lå fortøyd ved en molo på Skattøra, hadde forskjøvet seg inn mot fjæresteinene og hekken på båten lå dypt nede i vannet. R/S Gideon har vært på stedet, men kunne ikke gjøre annet enn å konstatere at båten måtte bli liggende fortøyd der den lå.

Skiboks blåste på havet
En bilist meldte at skiboksen som vedkommende hadde på biltaket, ble blåst av under kjøring over Sandnessundbrua. Politiet har ikke hørt noe mer om skiboksen, og det antas at den rett og slett har blåst på havet.

I Tromsø sentrum har det blåst over ende ulike trafikkskilt, et gjerde, trær og en sperrebukk over et hull i veibanen. Bydrift har tatt seg av forholdene etter hvert.

Takplater revet av
I Senjahopen ble det meldt om 30-40 takplater som ble revet av et forretningsbygg. Melder anså det som for farlig å ta seg opp på taket for å utbedre skadene, og var bekymret for bilister og andre veifarende i området. Vegtrafikksentralen og NRK trafikk ble informert om det inntrufne.

En politipatrulje ble sendt til stedet for om nødvendig å sperre veien, etter hvert dreide vinden slik at det ikke lenger var fare for at vinden skulle gjøre ytterligere skader.

Mannskaper fra det lokale brannkorpset har sikret taket så godt det lar seg gjøre.

Tre over veien
Et stort tre hadde lagt seg over riksvei 86 ved Tømmervikvatnet nord for Sørreisa, slik at det hindret normal trafikkavvikling. Vegtrafikksentralen ble varslet og skulle sende ut mannskaper for å fjerne treet.

Et fjøstak ble tatt av vinden i Nybygda på Silsand. Eier har fått sikret det meste og det var ikke nødvendig med ytterligere bistand.

Vinden har kastet en platting over et hustak på Kvaløysletta slik at pipen ble revet av. Melder sikrer selv restene etter hendelsen.

På veien inn mot flyplassen på Bardufoss ble det meldt om et tre som lå og sperret kjørebanen. Brannvakta ved Bardufoss lufthavn ble varslet og sendte ut mannskaper for å rydde opp.

En leser forteller også til nordlys.no mandag kveld at deler av taket ved Fjordgård skole i Lenvik har blitt tatt av vinden. En hall og litt av et garasjetak skal også ha falt sammen på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere