*Nettavisen* Nyheter.

Mange Follum-ansatte har fått ny jobb

Oslo (NTB): Over 200 av de 356 ansatte ved papirfabrikken Follum i Hønefoss har bare en måned etter at maskinene stoppet, ordnet seg ny jobb eller pensjon.

At det går dårlig med deler av norsk industri, betyr ikke at det går like dårlig med norske industriarbeidere. For folk som kan sitt fag, er det mange som vil ha tak i, skriver Aftenposten.

- Arbeidskraften fra Follum har kompetanse som er etterspurt. De fleste har fagbrev. Arbeidsmoralen er høy, sykefraværet lavt, og dette er folk som er vant til å jobbe skift, sier leder Bente Jansen i Nav Ringerike til avisa.

Ifølge Jansen hadde 143 av Follum-arbeiderne sikret seg ny jobb før helgen. 18 går av med AFP, 15 personer over 59 år har fått avtale om minst 50-prosentstilling i et selskap fram til de kan ta AFP-pensjon fra de fyller 62. 35 stillinger er dessuten lyst ut blant de Follum-ansatte av Viken Skog som kjøpte fabrikken.

Det er rundt 100 ansatte igjen på Follum, og 30. juni går siste arbeider fra jobb på Follum for aller siste gang. Rundt 100 Follum-ansatte har søkt på stillingene i Viken Skog. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.