*Nettavisen* Nyheter.

Mange fryktes drept i uro i Elfenbenskysten

Abidjan (NTB-Reuters-AFP): Mange mennesker fryktes drept etter at en rasende menneskemengde har gått til angrep mot en leir for fordrevne i Elfenbenskysten. Urolighetene brøt ut etter at folk i leiren fikk skylden for et drap.

Fem personer ble drept i et ran torsdag, og fredag gikk en hevnlysten folkemengde løs på leiren i Nahibly utenfor byen Duékoué vest i landet. Tallet på drepte i episoden ble fredag kveld av enkelte kilder satt til fem og av andre til 13.

- Fredag morgen stormet rundt 3.000 mennesker inn i Nahibly-leiren for å lete etter ting de var blitt frastjålet og jakte på tyvene. De satte fyr på leiren, og helsesenteret var det første de tente på, sa FN-talskvinnen Ann Encontre til nyhetsbyrået Reuters.

- De kom i morgentimene og jaget oss ut av leiren, før de tente på. De drepte tre mennesker rett foran øynene mine, før jeg tok med meg sønnen min og flyktet, fortalte Murielle Kape på telefon til byrået.

Leiren i Nahibly drives av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og er den eneste som står til rådighet for internt fordrevne etter fjorårets borgerkrig i Elfenbenskysten. Rundt 3.000 mennesker ble drept i denne konflikten, blant dem flere hundre i Duékoué-området. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.