RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange islamister pågrepet i Egypt

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-AFP-Reuters): Egyptisk politi arresterte torsdag minst 38 antatte medlemmer av Det muslimske brorskapet, dagen etter at myndighetene kalte Brorskapet en terrororganisasjon.

General Abdel Fattah al-Sisi, hærsjefen som styrtet den islamistiske presidenten Mohamed Mursi i juli, sa torsdag at regjeringen skal stå fast i kampen mot terrorisme.

Kort før ble fem mennesker lettere skadd da en liten bombe gikk av ved siden av en buss i Kairo. En annen bombe ble funnet i nærheten og uskadeliggjort.

To dager før ble 15 mennesker, de fleste av dem politimenn, drept da en selvmordsbomber utløste en bilbombe utenfor en politistasjon i Mansoura, øst for Kairo

Myndighetenes aksjoner mot Det muslimske brorskapet ble trappet opp etter at Brorskapet ble beskyldt for å stå bak bomben og samtidig erklært for å være en terrororganisasjon.

En lang rekke andre tiltak mot Brorskapet ble kunngjort samtidig, blant annet dommer på opp til fem år i fengsel til dem som deltar i demonstrasjoner for Brorskapet, og dødsstraff for organisasjonens ledere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere