RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange melder avbud til Kaczynskis begravelse

Krakow (NTB-AFP): Nærmere en million polakker ventes i begravelsen til Polens president Lech Kaczynski og hans kone Maria. Men mange av de 70 utenlandske lederne som var invitert, må melde avbud på grunn av askeskyen fra Island.

Polakker strømmer til begravelsen i det historiske Wawel-slottet i Krakow søndag som blir høydepunktet i sørgeperioden etter flyulykken som kostet presidenten og hans delegasjon til en markering i Katynskogen livet for en uke siden.

Men president Barack Obama, forbundskansler Angela Merkel, president Nicolas Sarkozy, prins Charles og en rekke andre ledere måtte melde avbud på grunn av stengningen av luftrommet etter vulkanutbruddet på Island.

Presidenter og statsministre fra en rekke land nærmere Polen besluttet derimot å delta, selv om det innebærer lange bilturer. Det gjelder ledere fra de baltiske landene, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Slovenia og Romania.

Også Tysklands president Horst Köhler og utenriksminister Guido Westerwelle legger stor vekt på å delta. De blir muligens fløyet til Krakow med et militært helikopter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere