Myndighetene fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige på grunn av koronakrisen. Derfor er nordmenn bedt om å planlegge for norgesferie i år.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Finn reise svarer tre av fire nordmenn at de planlegger å ta ut sommerferie i år. 73 prosent av dem vil reise på norgesferie.

Les også: Slik skal selskapene kompensere reisende for å hindre at syke tar fly og tog

– Reisebransjen har vært særdeles hardt rammet av koronakrisen. Men fordi mange nordmenn nå skal tilbringe sommeren i Norge, ser vi at interessen for feriereiser rundt om i landet har tatt seg voldsomt opp, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn reise.

Flest vil til Lofoten

I en annen undersøkelse som er gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter , svarer tre av ti nordmenn at de vil dra til Lofoten i sommer.

– Det betyr veldig mye for oss at mange nordmenn vil komme til Lofoten, sier ordfører Frank Johnsen (Sp) i Vågan kommune.

Les også: Avbestilling kan ta månedsvis

– Vi har et reiseliv som har ligget nede siden 12. mars. Vi har avlyst mange festivaler. Vi har store mengder hoteller og reiselivsanlegg som står tomme. Vi er veldig positive til å ta imot turister, sier ordføreren.

Hytter på Sørlandet

I Finn-undersøkelsen havner Lofoten på førsteplass over nordmenns drømmedestinasjoner i eget land. På annenplass havner Nord-Norge generelt, mens Svalbard havner på en tredjeplass.

Les også: Veibokredaktøren gir oss seks vakre bilferieruter: - Norge har det meste bortsett fra palmekyst

Sørlandet havner på fjerdeplass, og mange planlegger å leie hytter langs kysten i sommer. Særlig er områdene rundt Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Risør og Arendal populære.

– Så populære at mange av hyttene ble fullbooket allerede tidlig i april, sier Berge i Finn reise.

(©NTB)