Mange pågrepet i Filippinene for sexnettverk

Politiet har pågrepet 58 personer i Filippinene som de mener er en del av et stort sexnettverk. (Illustrasjonsbilde)

Politiet har pågrepet 58 personer i Filippinene som de mener er en del av et stort sexnettverk. (Illustrasjonsbilde) Foto: (Wikimedia Commons)

Filippinsk politi har pågrepet 58 personer for å være involvert i et enormt globalt sexnettverk på internett.

02.05.14 07:26

Ofre rundt om i verden ble lokket av folk på Filippinene til å legge ut seksuelt eksplisitte bilder eller videoer av seg selv på internett, for så å bli utsatt for utpressing for tusen av dollar, ifølge Interpol og filippinsk politi.

– Dette utpressingsnettverket er massivt. Forbrytelsene er ikke begrenset til ett land, og det er heller ikke ofrene, sa direktøren for Interpols senter for digitale forbrytelser, Sanjay Virmani, på en pressekonferanse i Manila fredag.

Filippinenes politisjef Alan Purisima sa at de 58 som er arrestert, vil bli siktet for en lang rekke forhold, blant annet barneporno, utpressing og bedrageri.

Det er ikke klart om alle de pågrepne er filippinere, men myndighetene understreker at Filippinene ikke er senteret for nettverket, bare at etterforskningen har tatt utgangspunkt i Filippinene.

Purisima sa at utpressingen foregikk ved at en person poserte som en attraktiv ung dame som søkte kontakt med folk på Facebook eller andre sosiale medier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.