Ifølge den algeriske menneskerettsorganisasjonen LADDH fant massearrestasjonene sted fredag, samme dag som Abdelmadjid Tebboune ble utropt til vinner.

Ifølge LADDH slo politiet til mot en fredelig demonstrasjon i Oran-provinsen, helt nord i Algerie.

Også i hovedstaden Alger og flere andre byer var det store protester etter at utfallet av torsdagens valg ble kunngjort fredag.

Les også: Telefonsvindel herjer i Norge: - Over 10.000 anrop fra Algerie

Bouteflika-lojalist

74 år gamle Tebboune var statsminister i noen måneder i 2017 og har også vært boligminister i to perioder under president Abdelaziz Bouteflika.

Tebboune er også kjent for å stå landets mektige hærsjef Ahmed Gaid Salah nær. Han har framstått som landets sterke mann etter Bouteflikas fall.

Ifølge de offisielle resultatene fikk Tebboune 58,15 prosent av stemmene i torsdagens valg, der valgdeltakelsen var på under 40 prosent.

Les også: Stram regi på fredsprisvinnerens besøk i Norge

Store demonstrasjoner

Algerie, som er Afrikas største land og har drøyt 42 millioner innbyggere, har vært preget av store demonstrasjoner med krav om reformer siden Bouteflika ble presset til å gå av i april.

Opposisjonen oppfordret til boikott av valget og viste til at samtlige kandidater var «barn av» det gamle regimet.

Den såkalte Hirak-bevegelsen, som har ledet an i masseprotestene, krever grunnleggende demokratiske reformer og større utskiftning i regjeringskontorene.

Les også: Derfor bør Tyrkia boikottes

Mektig hærsjef

Demonstrantene har rettet mye av sin vrede mot hærsjefen Ahmed Gaid Salah, som framstår som landets sterke mann etter Bouteflikas avgang.

Demonstrasjoner har vært ulovlig i Algerie siden 2001, men protestbevegelsens store oppslutning har tvunget regimet til å se gjennom fingrene på dette.

Studentene har derfor fått gjennomføre ukentlige demonstrasjoner på tirsdager og Hirak-bevegelsen på fredager.

(©NTB)