*Nettavisen* Nyheter.

Mange protesterte mot protestforbud i Kiev

Kiev (NTB-Reuters-AFP): Demonstranter og politi støtte sammen i Ukrainas hovedstad Kiev søndag under en markering mot regjeringens nye demonstrasjonsforbud.

Så mange som 200.000 deltok i markeringene mot loven som ble signert fredag av president Viktor Janukovitsj.

Voldelige utbrytere fra demonstrasjonen endte i sammenstøt med uropolitiet i byen. Politiet ble angrepet med køller, og demonstrantene forsøkte å velte en buss som var satt opp for å sperre gaten mot parlamentsbygningen.

Den mest kjente opposisjonspolitikeren og tidligere boksemester Vitalij Klitsjko, som var en av hovedtalerne under søndagens demonstrasjon, kom raskt til stedet og oppfordret demonstrantene til å slutte angrepet på politiet. Demonstrantene tok ikke hensyn til dette, og fortsatt å angripe politiet ved å kaste gjenstander på dem og tenne på fyrverkerier.

Den tidligere sovjetrepublikken har vært preget av voldsomme protester og demonstrasjoner de siste månedene. De raser mot myndighetenes nye linje, der en tilnærming til EU har stanset opp til fordel for å bevare det historisk tette forholdet til Russland.

De nye lovene i Ukraina medfører forbud mot telt og høyttalere på offentlige steder. Overtredelse av dette kan straffes med store bøter eller 15 dager i fengsel. Lovene ble hastebehandlet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag